Iedere interieurstijl heeft mooie kenmerken. Door goed na te denken over verschillende aspecten in je woning krijg je een mooi geheel. Het toepassen van de nieuwste woontrends draagt hieraan bij. Je inrichting wordt als het ware helemaal van deze tijd. Maar wat zijn nu de woontrends van 2022? Dit artikel vertelt je meer, zodat je inspiratie krijgt!

Stijl en sfeer in huis
De trend voor je woning wordt in 2022 zichtbaar door twee prominente stijlen. Ten eerste de retro stijl. Retro stijlen roepen een vintage gevoel op en deze kun je herkennen aan kleuren als okergeel, terracotta en blauw, maar ook vele spannende zwart- wit combinaties. Er zijn veel grafische patronen te zien, waaronder de polkadot en meubels stralen daarbij een art-decosfeer uit. Ten tweede de Urban stijl, waarbij koele en ruige materialen de boventoon voeren. Dit kan een combinatie zijn van beton, staal en een mix van felle kleuren. Het lijnenspel is scherp en architectonisch. Daarnaast zie je veel graffiti, kunst en lichtbakken terugkeren.

Verduurzaam je interieur
Het duurzame aspect krijgt in 2022 een belangrijke plek. Nationale en internationale designmerken zijn bezig met het verduurzamen van hun producten. Er worden bovendien steeds meer eerlijke keuzes gemaakt voor de mens en het milieu. Je vindt dan ook diverse duurzaamheidskenmerken terug bij verschillende meubels. Denk aan gerecyclede materialen, lak met een waterbasis en FSC gecertificeerd hout en het gebruik van bamboe en kurk. Upcycling is eveneens interessant, omdat een artikel op deze wijze een geheel nieuw leven krijgt. Het organische element kun je daarnaast ontdekken in de organische vormen van meubels. Combineer deze vormen eens met zachte stoffen voor een stukje geborgenheid.

Kleurentrends voor 2022
De natuur voert, zoals je kunt lezen de boventoon. De kleuren weerspiegelen dit eveneens duidelijk. Het buitenleven wordt weerspiegeld door de prachtige kleuren op de muur. Een voorbeeld hiervan is blauw. Blauw staat symbool voor blauw luchten. Het is fris en je kunt de kleur ook nog eens goed op het plafond toepassen. Bij de natuur denk je al snel aan de kleur groen. Groen wordt daarom een kleur die voor de woontrends van 2022 veel gezien gaat worden. Het staat niet alleen fantastisch op de muur, je kunt deze kleur door het hele huis hanteren, waaronder door het gebruik van grote planten, meubels of accessoires. Ten slotte komen de pasteltinten en aardse tonen aan bod. Pasteltinten weerspiegelen een grote mate van zachtheid in huis. De tinten zijn bijvoorbeeld uitstekend voor een werkplek aan huis en geven een mooie, vriendelijke basis. Aardse tinten passen geweldig bij het natuurthema en ze geven je inrichting een warme uitstraling vol met stijl en sfeer. Je kunt aards kleurgebruik goed combineren met blauw en groen, zodat het geheel nog meer tot leven komt.

Categories:

Tags:

Comments are closed